Gezocht: oude filmpjes over werk

Nieuwe tv-documentaire in de maak

Heb jij nog oud beeldmateriaal in privébezit? Dan kan je meehelpen aan een documentaire die in 2013 op Canvas komt over de werkende mens.


“Wat doe jij voor werk?” Het is bijna de eerste vraag die je stelt als je iemand leert kennen. Logisch ook, want er is niets in ons leven dat we zoveel doen als werken.

Maar hoe is werk geëvolueerd doorheen de jaren?
Hoe zag een personeelsfeestje er in de jaren ’60 bijvoorbeeld uit?
En wat deden we voor er internet en mailverkeer was?

Foto: Flickr.com

Hoog tijd om het allemaal eens uit te zoeken! Daarom werkt televisieproductiehuis De Filistijnen op dit moment aan een documentaire voor Canvas, over de werkende mens.

Het wordt een unieke reeks over hoe we werken/gewerkt hebben, vanaf 1945 tot nu, binnen allerlei verschillende beroepen. Dat kan gaan van arbeider, bediende of vrijwilliger, naar zelfstandige, ondernemer of landbouwer, tot ook ambtenaar, kunstenaar ...

En daarvoor zoeken ze nog allerlei beeldmateriaal dat gelinkt is aan ‘werk & de mens’. Ook al staat het nog op VHS, 8mm-band, kleine cassettes van een filmcamera of pellicule…

Heb jij nog zo’n beeldmateriaal in privébezit? Iets dat je misschien zelf ooit filmde? Een open-bedrijven-dag waar je bij was? Een personeelsfeestje? Instructievideo’s? Rondleidingen in bedrijven? Een reportage over het naaiatelier van je grootmoeder?

Laat het zeker weten. Uiteraard krijg je alle beeldmateriaal in originele staat terug.

Het Vlaams ABVV werkt – samen met de andere vakbonden en de werkgeversorganisaties binnen de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) – mee aan de realisatie van dit grootse media-project dat een eerbetoon vormt aan de werkende mens.

Resultaat wordt een documentairereeks van 21 afleveringen over alle mogelijke aspecten van arbeid. De reeks zal vanaf 2013 op Canvas te zien zijn en loopt tot 2015. Ze wordt gemaakt door het productiehuis De Filistijnen.

Andere sites

Zoek op trefwoord

werknemers